Yiyuan Xiaozhu / Shanghai Dachuan Architects

Please enter banners and links.

Málokdo ví, že v okrese Chengdu v Jinniu, Yiyuan, který je prvním soukromým zahradním muzeem v Číně, je muzeum umění. Starobylé stromy v zahradě jsou tyčící se, svěží, vlnící se potoky, mosty a řeky, starobylé kamenné hromady a různé pozice, které zdědí a zachovávají jednoduchost a živost tradiční čínské zahradní architektury. Se změnami doby, Yiyuan byl v havarijním stavu po dlouhou dobu, a je postupně osamělý. Těší se na nový život. Úřad pro architektonický design v Šanghaji Dahao předsedal ve všech případech shodou okolností rekonstrukci a rekonstrukci malé budovy v Yiyuan.

1. Konstrukce je složitá, včetně cihelného betonu, litého betonu, dřevěné konstrukce a dalších forem. Po výpočtu, aby se předešlo možným bezpečnostním rizikům, nebylo k původní konstrukci přidáno žádné další zatížení. Kromě toho by měly být odděleny všechny úpravy zahrnující vnější fasády a původní budovy.
2. Protože uživatelé malých budov v Yiyuan mění své ruce, úroveň výšek je složitá a bez pravidel, smysl pro patchwork je silný a kvalita materiálů je špatná.
3.Vstupní brána má vlastnosti západního sichuan obytného stylu, ale je malý a starý, a definice vnitřního a vnějšího prostoru není jasná.
4. Starověké stromy koexistují s budovami. V blízkosti budov je 7 starobylých stromů. Minimální vzdálenost je pouze 15 cm.

Demonstrace vestavěné efektové plovoucí zahrady
Umělecké pojetí čínské inkoustové krajiny se lehce vznáší na krajině. Nová fasáda budovy je zcela oddělena od původní konstrukce, která zajišťuje bezpečnostní faktor a realizuje interakci mezi budovou a zahradou.

Yi Yuan Xiao Zhu je veřejné místo. Na jedné straně má introvertní prostor. Návrháři také zajišťují bezpečnost a komfort zlepšováním a transformací vnitřního prostoru a zároveň poskytují občanům umělecký prostorový zážitek. Na druhé straně architektura musí vytvořit spojení se zahradami, aby se zlepšil stupeň otevřenosti vůči přírodě; vyhnout se krajiny Yiyuan jako krajina, to znamená, že lidé zkušenosti s objektem, ale jasně poukazují na zkušenosti skutečného subjektu v životním prostředí. Smysl tohoto místa již není jen poskytovat scéně, ale specificky poukazovat.

Po půl roce byla dokončena a obnovena renovace malé budovy v Yiyuan. Díky návratu designéra jsme zjistili, že nejen práce dosáhla vysokého stupně restaurování, ale také nás těší, že tuto práci milovali občané Čcheng-tu . Znovuotevření Yiyuan se shoduje se zimou Chengdu . V šedé zimě jasně svítí slunce. Minulí občané se hrnou do Yiyuan, nosí čínské oblečení a fotografují s Yiyuanem. Dotknou se starobylé bronzové brány a dráždí bílé husy v zahradě. V zimě Chengdu je to opravdu teplo.

V této transformaci jsme vytvořili 5 principů:
1. Zjednodušení kartáčování: Zpracování v levém poli: Důraz na charakterizaci.

2. Materiál Identita: Sklo, kovová tkanina, bílá stěna.

3.Budování nových a zachování starých: Respektování historie a udržování detailů originálu.

4. Udržujte každý strom, uvědomte si soužití architektury a krajiny a uchovávejte památku Yiyuan.

5. Podle místních podmínek je situace následující: vestibul a dvorek přijímají dvě různé metody léčby, jednu těžkou a jednu, jednu uzavřenou a druhou otevřenou, což je zajímavé jemnou interakcí zahrady.

Redakce AW 2019