Projekt Obidos House v Portugalsku

Please enter banners and links.

Výchozím bodem tohoto projektu byla skupina stávajících budov, jejichž interiéry byly v pokročilém stavu degradace, v některých případech i v troskách. Tyto budovy byly sjednoceny tak, aby vytvořily nové obydlí. Cílem projektu bylo co nejvíce změnit budovy, ale zachovat stěny. Interiéry byly přepracovány podle požadavků současných bytů. Záměrem bylo regenerovat se bez zkreslení, rekvalifikace prostor, které byly „mrtvé“, a jejich integrace s novými prostory.

Dialog mezi starými a novými prvky byl upřednostňován, přičemž byly uznány rozdíly mezi nimi, ochrana a oceňování identity stávající stavby. Vstup na úrovni terénu je na jižním konci. Zde byly zachovány stávající zdi a střecha, která začala fungovat jako stínění/pergola nad parkovacím místem.

Severní rozšíření je tam, kde je dům v podstatě vyvinut. Dvě přístavby jsou sjednoceny prostorem tvořeným kovovou konstrukcí a sklem, které budou fungovat jako vstupní zóna. Domek je rozdělen na 5 apartmánů. Tyto přístavby se orientují na západ, odkud si můžete vychutnat nádherný výhled na lagunu Óbidos. Upravená střecha může sloužit jako rozšíření vnějšího venkovního volnočasového prostoru přes točitá schodiště, která se připojují k okolí bazénu.