Nádvoří Jiangnan / PTArchitects

Please enter banners and links.

Nádvoří Jiangnan / PTArchitects

Moudrý najde potěšení ve vodě, zatímco ctnost usiluje o potěšení v kopcích. Elegantní, poklidný a tichý scénář založený na síle vodních a kopcovitých terénních úprav je to, co se náš projekt snaží v tomto ohledu sledovat.

 

Tvar střešních hřebenů je napodobeninou horské siluety, zatímco budovy obklopují tichou vodu, která odráží horské stíny. S větvemi stromů a listy mávajícími ve větru, stezky, které se vinou a otáčí na volně tekoucí vodě pod nimi, potopené nádvoří – vše přidává ticho a útulnost k životu v přírodě. Místo JIANGNAN COURTYARDS se nachází v centru města Hangzhou, v těsné blízkosti rušné čtvrti West Lake a Wulin Gate, kde je vše v dosahu do půl hodiny pěšky. Proto je klidný a tichý životní styl zakotven v rušném kontextu města.

 

Stejně jako ostrov o rozloze 1100 metrů obklopený potokem, je místo ukryto v zeleni stromů, keřů a trávníku. Všichni obyvatelé si užívají života na břehu řeky izolované uvnitř města. Nádvoří je ukryto a lemováno vodou v rušné čtvrti, která obsahuje budovy prodejních pavilonů, brány, verandy i vodní plochy. Vstupní brána je jednoduchá a soudobě vyznívající. Spojení mezi vnějšími a vnitřními částmi je vylepšeno také pomocí orientačního přístupu k povrchu plochy, který také odkazuje na orientální poezii a rytmus šedého prostoru a dřevěného plátna.

 

Nádvoří nabízí návštěvníkům dopředu čistý výhled na vodu a verandu. Ve dvoře sleduje šikmá střecha sklon horského tvaru v dané kadenci. Velkolepá scenérie v plné, typické jiangnanské chuti, je také viditelná z jedné strany verandy. Záclony a kovová mřížka ve stylu zrcadlové vody, také obsahují orientální eleganci a jemné znaky. Pěší stezky a geometrická vodní scéna přenášejí orientální poezii „Plovoucího pohárku na vinuté vodě“ tváří v tvář současné atmosféře.

 

Architektonická myšlenka bere v úvahu jak atmosféru tradičních orientálních yardů, tak přístupy západního modernismu. Při plánování prostoru se snažíme o to, aby byla okolní spoluúčast přímější a jednodušší a vnášela další detaily, materiály a konstrukce podle dalšího výzkumu. Takzvaný „JIANGNAN COURTYARDS“ není jen prosperující a luxusní rezidenční oblastí, ale také místem ticha s tradičním dědictvím, historickou inspirací a orientální chutí.

 

Zdroj: redakce AW