A.S. House / BLT Arquitectos

Please enter banners and links.

Dům se nachází na pozemku s komplexním umístěním na jih, malá zahrada umístěná na sever zalesněná původními duby v dolní části.

Dům byl umístěn v prostoru, ve kterém se zachovala původní půda. Toto místo domu slouží jako ústřední bod výstavby.

Podporujeme pouze jeden z vrcholů domu. Necháváme přírodu volně růst kolem objektu a  vytvářejícího ve své  spodní části velký polokrytý prostor, který je impozantní součástí celého komplexu.

Hlavním rozhodnutím architektu bylo ponechat šikmou topografii povrchu kolem domu, a  pod domem. Abychom toho dosáhli, použili jsme samostatnou konstrukci s pilotem, oddělující desky od přirozeného terénu.

Směrem  do ulice se cihlová zeď chová jako filtr poskytující soukromí. Tato  projekce má dvě osy, které tvořící dům: přizpůsobuje pouzdro k ulici a zároveň řeší soukromí obyvatel  domu.

 

 

Redakce AW 2019